TVRR

miercuri, 6 iunie 2012

Pentru iubitorii de Tango !

Tango Rendez-vous la Sala Radio!


Pe 7 iunie, de la ora 19.00, vă dăm întâlnire, la Sala Radio, în paşi de tango, la un concert ai carui coproducatori sunt Radio Romania Cultural si Radio Romania Muzical.

O mică orchestră internaţională, cu 9 instrumentişti care evoluează în Argentina, Olanda, Portugalia, România, Ungaria, Statele Unite, condusă de argentinianul Alejandro Drago,  va interpreta tangouri compuse de  Mariano Mores, Sonia Possetti, Julián Plaza, Gerardo Matos Rodríguez, Alejandro Drago şi Astor Piazzolla.

Spectacolul Tango Rendezvous, subintitulat "Douăzeci de ani fără Astor - istoria viitorului tangoului" este dedicat celebrării moştenirii lăsate de Astor Piazzolla, la cea de-a 20-a comemorare a morţii sale.

Show-ul, conceput de muzicianul (violonist, dirijor şi compozitor) argentinian Alejandro Drago, pentru un turneu de concerte în România, este creat cu intenţia de a promova idealurile lui Piazzolla, de a îmbina cele mai înalte standarde ale perfecţiunii tehnice ale muzicii clasice cu sentimentul cel mai autentic şi cu energia copleşitoare care irup din rădacinile tangoului.

Tango Rendez-vous prezintă publicului din întreaga lume tangouri tradiţionale şi, prin intermediul unei incitante călătorii muzicale, introduce spectatorii în lumea fascinantă a Nuevo Tango.

Despre acest proiect Alejandro Drago declara: "Este normal să ne întrebăm cum s-a născut această muzică, în acelaşi timp tristă şi senzuală! Ca orice produs cultural, muzica lui Piazzolla nu s-a născut în vid, şi nici nu a trecut fară să lase o urmă de neşters asupra domeniului muzical în care a crescut. Strădania mea, prin aceată cuprinzătoare selecţie de tangouri, nu este doar de a aduce un omagiu lui Piazzolla interpretându-i compoziţiile, ci mai degrabă să le prezint în contextul lucrărilor altor muzicieni talentaţi care au creat înaintea lui, au fost contemporanii lui sau i-au devenit succesori, şi care, în activitatea lor creatoare cotidiană se confruntă cu sfidarea (care este şi un privilegiu) de a încerca să împingă graniţele limbajului muzical al tangoului dincolo de Noul Tango al lui Piazzolla, păstrând în acelaşi timp, esenţa acestuia. Cu alte cuvinte, intenţia mea este de a expune un Piazzolla viu şi înviorător, la 20 de ani de la dispariţia sa, proiectat în viitorul tangoului."

Programul concertului va fi următorul:

Mariano Mores (1918 - ) - Taquito Militar (milonga),Gricel,Tanguera

Sonia Possetti (1973 - ) - Bailarina (milonga)

Julián Plaza (1928-2003) Nocturna (milonga)

Gerardo Matos Rodríguez (1897 - 1948)  - La Cumparsita (adaptation and variations by A. Drago)

Alejandro Drago (1970 - ) - LaBuda's Tantric Tango

Astor Piazzolla (1921-1992) - Tres minutos con la realidad; * Melodia en La;* Bordel 1900 (from the cycle "L'Histoire du Tango");* Calambre;* Revirado;* Oblivion;* EscualoOrganizatori: Societatea de Concerte Bistriţa în parteneriat cu  Radio România Cultural şi Radio România Muzical

Sponsori: Şerban şi Asociaţii, Looms, EximBank.

Parteneri media: 7 Seri, Modernism.ro, Zile şi Nopţi, Agenţia de carte.roBilete prin reţeaua Eventim şi la Casa de Bilete a Sălii Radio.Niciun comentariu:

Counter

TE-AM PRINS !!!

Sign by Danasoft - Get Your Free Sign

Mai sunt... săptămâni, zile, ore, minute până la Sfârşitul Lumii, după Calendarul Mayaş (21.12.2012)

Viziteaza profilul lui Mihai Rapcea pe Colegi.ro Internet Trafic - Top Romanesc - Top Sites Romanian Language - Best Romanian Websites

eu

eu