TVRR

miercuri, 29 iunie 2011

Sa-i cunoastem pe adevaratii autori ai cursurilor Misa (1)


La cererea publicului (deoarece unii comentatori contestau plagiatul anumitor cărți, cursuri și broșuri de la MISA), publicăm un nou material marca IntenseLight, pe tema MISA - yoga -Gregorian Bivolaru. Iată materialul primit pe mail:


Sa-i cunoastem pe adevaratii autori ai cursurilor Misa (1)


Putini dintre cursantii MISA realizeaza in ce hal s-au putut plagia materialele tipărite in cadrul miscarii din care fac parte.  Cursantilor Misa li s-a indus impresia că aceste materiale și informațiile cuprinse în ele sunt ”opera” lui Gregorian Bivolaru, că au fost conspectate și formulate de el în cursul a numeroși ani de studiu și practică. S-a repetat de atat de multe ori ca aceste cursuri sunt “secrete”, incat multi chiar au ajuns sa si creada treaba asta.

Realitatea este insa cu totul alta: cea mai mare parte a cursurilor Misa, sunt pur si simplu traduceri cuvant cu cuvant, “adaptate” apoi de Gregorian Bivolaru (ceea ce inseamna de cele mai multe ori adaugarea unor fraze standard, a unor “clarificari”, de multe ori complet inutile, adica intr-un cuvant, celebrul limbaj de lemn,  atat de utilizat in cadrul Misa).

Drept dovada, m-am hotarat sa iau un  curs important din cadrul Misa – brosura cu “Marea Putere Cosmica TARA” (anul 3 de curs), considerata probabil mult mai secreta decat un banal curs de yoga, si sa o analizez cu atentie. Recunosc ca rezultatul m-a uimit si pe mine. Nu as fi crezut niciodata ca liderul Misa Gregorian Bivolaru este in stare sa plagieze intr-un asemenea hal.   Practic, 99,5% din curs este pur si simplu un copy-paste, o traducere din engleza in romana a capitolului  despre Tara, din lucrarea lui S. Shankaranarayanan numita“The Ten Great Cosmic Powers” (“Cele zece mari puteri cosmice”), publicata in India la editura Samatha Books, in anul 1972.

Lucrarea originala se poate descarca gratis de pe internet, si in 2008 a fost tradusa si in limba romana (http://www.emag.ro/dezvoltare-spirituala/cele-zece-mari-puteri-cosmice-sri-s-shankaranarayanan--pEXC973-1930-05-3 ).
Shankaranarayanan - The Ten Great Cosmic Powers
In spiritul adevarului, pentru a arata cine este cu adevarat autorul acestui curs – matematicianul indian  S. Shankaranarayanan – m-am hotarat sa postez paginile acestei brosuri interne Misa.

In partea din stanga a fiecarei imagini se gasesc paginile brosurii, iar in partea dreapta paginile corespondente din lucrarea lui Shankaranarayanan, afisate in paralel, pentru a putea fi mai usor comparate.
Cu rosu sunt postate elementele plagiate (incercuite in ambele lucrari) iar subliniate cu verde sunt frazele sau cuvintele adaugate de Gregorian Bivolaru – in fapt unica lui contributie. Cu violet am încercuit pasajele eliminate de ”maestru” din textul original. Sa admiram impreuna extenuanta munca de realizare a unui curs “secret”, din cadrul Misa.












 Un fapt interesant: in textul sursa, la pagina 28,  exista o bucata de text care nu a fost tradusa de G. Bivolaru (sau de discipolii lui).  Acesta bucata de text a fost pur si simplu lasata pe dinafara, ea lipsind din cursul “secret” de la MISA  (am incercuit aceste fraze cu violet, pentru a fi mai vizibile).
Aceasta este bucata lipsa:
“Dincolo de aceasta, Ugra Tara este adorata prin intermediul  mantrei  om, hrim, strim hum, phat, Ekajata prin intermedul mantrei: hrim, strim, hum, phat, iar Nila Saraswati prin cele trei silabe samanta: hrim, strim, hum. Conform, traditiei, aceste mantre sunt transmise prin intermediul unor invatatori/Guru de sex feminin”




Dupa cum s-a putut observa, adăugările realizate de G. Bivolaru sunt foarte (ne) semnificative: “emisia mentala”, “comuniune telepatica cu sfera sa subtila de forta”, “cruda si necrutatoare cu cei rai si perversi”, “aproape pentru oricine este evident”,  “notoriu si foarte semnificativ”,  “in unele situatii, se pierde din vedere , datorita abordarii superrficiale”, “pentru cel intelept si puternic”,  etc.


O alta diferenta este ca, desi in textul original,  Pranava (mantra Tarei) este mereu OM, in textul tradus de G. Bivolaru aceasta s-a transformat in AUM.

Dupa cum se vede, cursantii Misa nu au dreptul sa cunoasca mantrele celor 3 aspecte a lui Tara – Ugra, Ekajata, Nila, probabil datorita caracterului lor extrem de “secret.”

Acum inteleg de ce la Misa a existat mereu o biblioteca secreta, la care nu avea acces decat G. Bivolaru si cativa discipoli mai apropiati. Cred si eu. Daca cumva intra vreun oarecare pe acolo, punea mana pe vreo carte si descoperea  toata tarasenia ?

Intenselight

PS - In cursul original cu Tara, mai exista in final inca 2 pagini, pe care nu le-am analizat in articolul de fata (dupa care urmeaza glosarul de termeni). Am postat mai jos aceste doua pagini.






Din dorinta de a ii convinge pe cursantii Misa sa isi citeasca cu atentie cursurile (dupa cum se vede aici sunt la unison cu sfaturile lui G. Bivolaru), si din dorinta de a ii impulsiona sa isi largeasca orizonturile (pentru a nu mai putea fi pe viitor asa de usor pacaliti), am hotarat sa lansez un mic concurs "spiritual" (in traditia initiata de G. Bivolaru).
Cel care va raspunde corect la intrebarea de mai jos, va primi drept cadou 2 lucrari importante (in original, in limba engleza, nu o traducere de amatori), din care Gregorian Bivolaru s-a "inspirat" in urmatoarele cursuri Maha Vidya Yoga. Este vorba despre lucrarile:

Tantric Yoga and the Wisdom Goddesses - David Frawley 
                                                     si
Tantric Visions of the Divine Feminine: The Ten Mahavidyas - David R. Kinsley 

In plus, drept bonus, daca poate sa raspunda corect la inca o intrebarea, va mai primi drept cadou urmatoarele lucrari :

Inner Tantric Yoga: Working with the Universal Shakti: Secrets of Mantras, Deities, and Meditation -  David Frawley 

si (cireasa de pe tort):

Mantra Yoga and Primal Sound: Secret of Seed (Bija) Mantras - David Frawley , aceasta fiind ultima lucrare a acestuia, aparuta pe piata doar in 2010, in care va putea gasi toate bija-mantrele pe care si le va dori vreodata, inclusiv celebra "Parabija" si elemente pe care le va invata probabil la cursul Misa doar in anul 32.

Deci a doua intrebare este: "Care sunt autorii din a caror opere a plagiat Gregorian Bivolaru cursurile secrete de Svara Yoga numite: "Pancha Tattva. Cele cinci elemente fundamentale" si "Shiva Svarodaya", lucrari care se gasesc disponibile in mod gratuit pe internet?

Un comentariu:

Anonim spunea...

...emisia mentalului meu aflat in comuniune telepatica cu sferele subtile imi confirma adevarul din urmatoarea zicere: omul se cunoaste dupa roadele -faptele- sale. Iar The Big Grieg,The Master.. este evident pt aproape oricine, are "realizari uluitoare" in sfera erotismului, ceea ce pare ca si-a si dorit...iar la asa master, asa adepti. Tuturor le place sa fie mintiti, dar frumos! ..Sa fie incitant si excitant, ca sa simta omu progresul spiritual (pe care il masoara mai intai in min, apoi in ore de "angrenare si fuziune amoroasa".Gata, ne vedem la Costinesti!?

Counter

TE-AM PRINS !!!

Sign by Danasoft - Get Your Free Sign

Viziteaza profilul lui Mihai Rapcea pe Colegi.ro Internet Trafic - Top Romanesc - Top Sites Romanian Language - Best Romanian Websites

eu

eu

Arhivă blog