TVRR

marți, 22 mai 2012

rapcea.ro revine on-line după o săptămână de pauză forţată



În urmă cu o săptămână, siteul meu a fost suspendat de către firma care îl găzduia, din motive… tehnice. Mi s-a spus că din cauza lui se blochează întreg serverul, pe care sunt ţinute sute de site-uri. Ori, în condiţiile în care site-ul meu era găzduit gratuit, într-un sub-domeniul al celor de la altermedia, este de înţeles că poziţia mea de “tolerat” pe server nu îmi permitea să pun prea multe întrebări sau să cer imperativ repunerea online a site-ului. S-au făcut două încercări pe parcursul ultimei săptămâni, de repunere online, încercări eşuate, căci cum era repus în funcţiune, cum începea să creeze probleme serverului, comunicându-mi-se de către administratorul de sistem că: “Contul rapcea.ro prezinta destul de des probleme cu load-ul consumat desi traficul nu este foarte mare.”
Consultând diferiţi specialişti, în încercarea de a afla care este problema cu blogul neu, care dintr-o dată – fără să îi fac nimic deosebit, a început să creeze probleme de sistem, mi s-a răspuns că există o posibilitate ca cineva să îmi fi atacat (şi să îmi atace în continuare) site-ul. Din păcate, cei care mi-au găzduit site-ul nu s-au arătat prea comunicativi, refuzând să îmi comunice detalii despre problemele întâmpinate cu site-ul meu. În aceste condiţii, ultimul lor mesaj a avut caracterul unui ultimatum, căci mi se comunica:
“Fiind vorba de dvs. nu dorim sa inchidem definitiv acest cont insa este necesara o solutionare rapida.
Asa cum stiti in servere de shared hosting resursele se impart cu mai multi clienti si o societate de web hosting nu poate permite monopolizarea resurselor de catre un singur cont – in special in cazurile in care apare si downtime”.
Din aceste motive, am ales să schimb găzduirea site-ului, cu speranţa cu nu voi experimenta acelaşi gen de probleme.
Până la momentul la care voi primi de la vechiul găzduitor al siteului, un back-up la zi, voi reporni site-ul cu backul-ul pe care l-am mai găsit la mine prin arhivă, cu promisiunea că voi face (cu ajutorul celor ce mi-au oferit benevol suportul în administrarea site-ului)  o actualizare completă şi fără pierderi de date.

Mihai Rapcea

Niciun comentariu:

Counter

TE-AM PRINS !!!

Sign by Danasoft - Get Your Free Sign

Viziteaza profilul lui Mihai Rapcea pe Colegi.ro Internet Trafic - Top Romanesc - Top Sites Romanian Language - Best Romanian Websites

eu

eu