TVRR

miercuri, 19 noiembrie 2008

Despre Zeitgeist

Toata lumea vorbeste despre criza. Criza economica ! Criza monetara ! Criza imobiliara ! Totul atat de sablonat si de previzibil... de parca cineva, de acolo de sus, din ZOG, se chinuie sa ne induca ideea ca EXISTA CRIZA !

La fel cum s-au chinuit sa ne sperie si cu aviara, sa ne convinga ca avem nevoie sa omaram porumbeii, si ratzele, si gainile care tusesc suspect, la fel cum se chinuie in fiecare toamna si primavara sa ne convinga ca exista gripa de sezon (si vaccinul adiacent)... la fel, se doreste ca noi sa credem ca exista terorism, ca exista pericol la fiecare avion care decoleaza, la fiecare intrare in vreo institutie publica, ca raul care ne paste din umbra necesita masuri sporite de securitate, in care cei agasati suntem doar noi, traitorii pe mica noastra planeta albastra...

Ne-am obisnuit sa fim cotrobaiti in buzunare, descaltati si dezbracati pe fiecare aeroport, verificati cu detectorul de metale, scotociti in genti la fiecare intrare de tribunal sau institutie publica...

In mod insidios, guvernul din umbra cauta sa obisnuiasca populatia cu spectrul nesigurantei, al terorii, si astfel sa justifice capastrul unui stat planetar politienesc, fara precedent in istoria umanitatii.

Nici pe vremea celor mai cruzi dictatori, Romania nu a avut un aparat represiv atat de amplu si de numeros ca in zilele noastre (jandarmi, politisti, gardieni publici, securisti, etc.)

Insidios, ni se inoculeaza nu respectul, ci FRICA de autoritate... pentru cand o fi nevoie !

Nu pot uita scenele de cosmar cu jandarmii ce calca in picioare oameni... de la suporterii de fotbal pana la manifestantii de la mitinguri - cu alte cuvine, pe noi, cetatenii onesti, platitori de taxe. N-am auzit pana acum de vre-un jandarm pedepsit pentru excesul sau de zel in munca cu... "pulanul".

Parintii nostrii au trait cu frica de comunisti. Americanii au cunoscut aceeasi frica a Razboiului rece, am trait cu totii sub spectrul fricii de conflagratia atomica mondiala.

Acum, traim cu frica de terorism, de extremismul islamic... Statul nu pare preocupat decat de faptul de a gasi noi frici cu care sa ne tina in teorare. TRAIM GUVERNATI DE TERORISTI care ne terorizeaza cu grija zilei de maine, cu frica de aviara, de Osama, de criza, de... orice ar putea sa ne faca sa le spunem NU planurilor pe care si le fac pe viitorul, pe viatza, pe munca noastra.

In toata aceasta degringolada bulversanta pentru cei fara repere puternice, omul simplu se simte singur, tentat sa abandoneze... sa inchida televizorul... si sa traiasca de pe azi pe maine, fara speranta, fara viitor.

Sau, acesta poate alege sa caute... Sa caute informatii, solutii, alternative.

Nici o problema, ZOG s-a gandit si la asta ! Vrei alternativa, ti--o oferim tot noi ! Se numeste Zeitgeist, un film asazis "independent", care dezbate principalele probleme ale lumii de astazi.

Toata lumea vorbeste de cat de tare e filmul asta... L-am vazut si revazut de vre-o patru ori. Prima data socheaza. A doua oara incepi sa analizezi. A treioa oara, analizezi structura, povestea filmului, dincolo de informatie, urmaresti unde vrea sa duca, care e target-ul. Iar a patra oara te edifici.

Ce face acest film in prima parte !?

1. Ataca orice religie si in special crestinismul, cu argumente de genul "Dan Brown". Nu dezvolt, ca deja ma plictisesc. Cui foloseste distrugerea credintei oamenilor, a legaturii lor cu Dumnezeu ? Este indubitabil faptul ca exista asemanari intre date, nume, situatii intre principalele religii. Nimic nou sub soare. Le-a analizat si Eliade in a sa "Istorie a Religiilor", FARA INSA A CONTESTA REALITATEA EXISTENTEI PERSONAJULUI ISTORIC IISUS HRISTOS, fara a demonetiza si desacraliza religiile. Explicatia lui Eliade: de ce fecioara cu pruncul, de ce imaculata conceptie, de ce craciunul odata cu echinoctiul, de ce, dece... pentru ca Biserica... a cucerit terenul altor religii prin asimilare... pentru ca religiile care asimileaza alte religii, se deformeaza, se muleaza pe structura influentelor cucerite, prin procesul suprapunerii unor sarbatori crestine peste cele pagane... ar fi doar una dintre explicatiile pe care eu le consider corecte... si exemplele pot continua, dar ma opresc aici cu problema atacarii religiei... mai cititi si voi Eliade, ca doar nu degeaba a inovat conceptul de istorie comparata a religiilor...

2. Economia... pe tema asta, "baietii buni" care ne-au servit Zeitgeist, ne arunca cateva "revelatii" (care oricum nu mai puteau fi ascunse) despre sistemul monetar si istoria lui, amestecand subtil adevarul cu manipularea, convingandu-ne, ca si teoreticienii marxism-leninismului, ca:

- Planeta este condusa de Guverne, care sunt la mila si cheremul explatatorilor nemilosi (corporatii, transnationale, etc.)

- Platim mai mult decat trebuie.

- Suntem furati, suntem exploatati.

- Banii sunt o fictiune general acceptata.

Solutia oferita ? Nici mai mult nici mai putin decat asa-zisul "Proiect Venus", care l-ar face si pe Marx sa roseasca de invidie: banii nu mai exista, fiecare isi aduce aportul sau de munca la binele si progresul societatii, fiecaruia dupa necesitati...

va urma...

la Gradinitza la fimiu


Counter

TE-AM PRINS !!!

Sign by Danasoft - Get Your Free Sign

Viziteaza profilul lui Mihai Rapcea pe Colegi.ro Internet Trafic - Top Romanesc - Top Sites Romanian Language - Best Romanian Websites

eu

eu